I DN Skanderborg lægger vi vægt på, at det skal være sjovt og udviklende at være frivillig aktiv. Du forpligter dig derfor ikke til at bruge et bestemt antal timer - du bestemmer selv dit engagement. Sammen med de andre aktive er du med til at planlægge, hvad I skal arbejde med, hvor ofte I skal mødes, og hvordan I vil gribe tingene an.

Via deltagelse i netværksgrupper og de mange naturfaglige og foreningspolitiske kurser kan du blive klædt på som kompetent ambassadør for naturen og som samarbejdspartner med myndigheder og politikere. Vi skal sammen sikre de beskyttede og fredede naturområder, sikre at ny natur planlægges på samme omhyggelige måde, som der planlægges nye byområder og sikre adgang til natur og grønne områder for alle kommunens indbyggere. Vi ønsker en bæredygtig og robust natur, som kan hjælpe os med at stå imod klimaforandringerne.

Vi har mange typer af opgaver.  I menuen kan du læse mere om de enkelte opgaver, vi har. Du kan også melde dig til en aktivitetsgruppe. Mulighederne er mange som frivillig i DN Skanderborg. Det vigtigste er, at du har lyst til at gøre en positiv forskel og møde nye mennesker. Måske du har det sociale gen på plads og har lyst til at arbejde med medlemspleje? Det kan være, du interesserer dig for at arbejde med natur- og miljøsager? Du kan også lave arrangementer, som f.eks. en tur et sted du gerne vil vise frem, et arrangement for børn, hvor du præsenterer dem for spændende insekter og blomster. Vil du hjælpe med at tjekke fredninger, kan du også gøre det.

Det er kun fantasien, der sætter grænser. Har du en idé til en frivillig aktivitet i vores afdeling, så kontakt os gerne. 

Du kan læse mere om at være frivillig aktiv i organisationen på DN's hovedside.

Vi glæder os til at se dig.

Kontakt os gerne på mail  skanderborg@dn.dk


Juli 2021. Teksten her er et genoptryk af dele af afdelingens folder fra  december 2009 med enkelte tilretninger. Du kan se den originale folder her.