1) Nyt grønt partnerskab - Skanderupbækken og midtbyen Skanderborg

 I slutningen af 2018 opstartede et Grønt Partnerskab vedr. Skanderupbækken der løber i Skanderborg Midtby. Der var
 et offentligt borgermøde i december, hvor man frit kunne ytre sig om bækkens kommende fritlægning.
 DN deltager.

 Det er et Klimaprojekt, der  skal forhindre huse langs bækkens strækning i, at få oversvømmelse i kældrene.

 Der opdateres, som partnerskabet skrider frem. Læs mere om projektet på Skanderborg Forsynings hjemmeside.


  

2) Grønt partnerskab  - Indvielse af "Alken Fællesplads" 

Søndag d. 11 juni 2017 var der indvielse af det grønne projekt "Alken Fællesplads". Partnerskabet startede i februar 2016 og DN Skanderborg har bl.a. deltaget.
Der er blevet etableret følgende:

3 sheltere, heraf 1 handicapvenlig (brugen blev demonstreret af Erik og Bo fra "Handigear")
1 grilhytte
1 handicapvenligt toilet
Grejbænk til udeundervisning af skoleelever
Diverse udsmykning af pladsen: bl.a. 3 flotte træfigurer af henholdsvis ræv, ugle og frø

Der var taler af Borgmester Jørgen Gaarde, Skolen, Landsbyfællesskabet og guitarspil. Alt sammen dannede rammen om fremtidens fællesskab i Alken en"Outdoor landsby" som arkitekt Bendt Nielsen sagde.  

 

3)Grønt partnerskab - "Sporet Galten-Låsby Station", udvidet med "Låsby St.-Skovhuset" opstartet december 2016


DN Skanderborg sidder med i gruppen af grønne foreninger i Skanderborg Kommune, der vil etablere et 3,9 km langt "Spor" eller stisystem fra Galten Vest (via Låsby) til Lyngbygaard Ådal. Sporet udvides januar 2017:  fra Låsby til Skovhuset; således bliver "Låsby St. - Skovhuset ialt 9,65 km langt. Sporet skal give borgere i og omkring Galten både en kultur som en naturoplevelse, gående eller cyklende. Traditionen i Galten har i de senere år været at etablere sikre cykelstier for alle borgerne i Galten-Skovby. 
Projektet har haft sit foreløbig sidste møde d.25.01.2017.

Oktober 2017: Projektet har bl.a.  fået 15.000 kr fra Nordea og Lions i Galten-Skovby har givet 7000 kr til et bord og bænkesæt ved Tinbæksøen

November 2017: Projektet har nu fået så meget økonomisk støtte, at man endelig kan gå igang til foråret 2018 med at etablere sporet. Når sporet er færdig vil der være en henvisning på DN Skanderborgs hjemmeside her.

 

 

4)Projektafslutning på det grønne partnerskab: "De små fisk" - 2016

DN Skanderborg`s Niels Thernøe (bestyrelsen) deltog d.03.11.2016 i indvielsen af fire nye sheltere ved det grønne område i Sejs benævnt: De små fisk.

Stedet er et telt- og overnatningssted, og shelterne vil give såvel handicappede som ikke-handicappede en rigtig god naturoplevelse. Shelterne er konstrueret med ekstra udstyr som hejse- og løftesele til at håndtere vores handicappede medborgere så de kan overnatte ude i det fri.

Projektet er en del af Himmelbjergruten.

 

 

5)Projektafslutning på Himmelbjergruten - 2016

DN Skanderborg  deltog i mødet i Alling Beboerhus d.02.11.2016. Der var repræsentanter fra mange organisationer, og diverse foreninger der havde været en del af projektet. Marianne Purup bød velkommen, og Bendt Nielsen gennemgik projektet, hvis spæde opstart ligger helt tilbage i 2007. Nu fejrede man så afslutningen på projektet her i 2016. Budgettet endte på ca. 3 millioner.
Der vil være en officiel indvielse i foråret 2017.