Faciliteter ved Fuldbro Mølle

Juni 2021. DN Skanderborg  deltager sammen med Skanderborg Kommune og tre andre interessentgrupper i et nyt grønt partnerskab omkring ønsker til og udformning af faciliteter for brugere af faunapassage og Tåning Å’s nye stryg ved Fuldbro Mølle. Det første møde var 10. juni. Der kom mange ideer på bordet, og mødet resulterede i nedsættelse af en arbejdsgruppe, der skal komme med konkrete forslag til  udformning af projektet.

 

Skanderupbækken og midtbyen Skanderborg

I slutningen af 2018 opstartede et Grønt Partnerskab vedrørende Skanderupbækken, der løber i Skanderborg Midtby. Der var et offentligt borgermøde i december, hvor man frit kunne ytre sig om bækkens kommende fritlægning. DN deltager.

Det er et Klimaprojekt, der skal forhindre huse langs bækkens strækning i at få oversvømmelse i kældrene.

Der opdateres, som partnerskabet skrider frem. Læs mere om projektet på Skanderborg Forsynings hjemmeside.

  

Indvielse af "Alken Fællesplads" 

Søndag den 11. juni 2017 var der indvielse af det grønne projekt "Alken Fællesplads". Partnerskabet startede i februar 2016 og DN Skanderborg har deltaget blandt partnerne.
Der er blevet etableret følgende:

3 sheltere, heraf 1 handicapvenlig (brugen blev demonstreret af Erik og Bo fra "Handigear")
1 grilhytte
1 handicapvenligt toilet
Grejbænk til udeundervisning af skoleelever
Diverse udsmykning af pladsen: bl.a. 3 flotte træfigurer af henholdsvis ræv, ugle og frø

Der var guitarspil og taler af Borgmester Jørgen Gaarde, Skolen og Landsbyfællesskabet.  Alt sammen dannede det rammen om fremtidens fællesskab i Alken - en "outdoor landsby", som arkitekt Bendt Nielsen sagde.  

 

"Sporet Galten-Låsby Station", udvidet med "Låsby St.-Skovhuset", opstartet december 2016

DN Skanderborg sidder med i gruppen af grønne foreninger i Skanderborg Kommune, der vil etablere et 3,9 km langt "Spor" eller stisystem fra Galten Vest (via Låsby) til Lyngbygaard Ådal.

Sporet udvides januar 2017  fra Låsby til Skovhuset; således bliver "Låsby St. - Skovhuset i alt 9,65 km langt. Sporet skal give borgere i og omkring Galten både en kultur- som en naturoplevelse, hvad enten de er gående eller cyklende. Traditionen i Galten har i de senere år været at etablere sikre cykelstier for alle borgere i Galten-Skovby. 
Projektet har haft sit foreløbigt sidste møde den 25. januar 2017.

Oktober 2017: Projektet har bl.a.  fået 15.000 kroner fra Nordea, og Lions i Galten-Skovby har givet 7.000 kroner til et bord og bænkesæt ved Tinbæksøen.

November 2017: Projektet har nu fået så meget økonomisk støtte, at man endelig kan gå i gang til foråret 2018 med at etablere sporet. Når sporet er færdigt, vil der være en henvisning på DN Skanderborgs hjemmeside her.

 

Projektafslutning på det grønne partnerskab: "De små fisk" - 2016

DN Skanderborgs bestyrelsesmedlem, Niels Thernøe, deltog den 3. november 2016 i indvielsen af fire nye sheltere ved det grønne område i Sejs benævnt: De små fisk.

Stedet er et telt- og overnatningssted, og shelterne vil give såvel handicappede som ikke-handicappede en rigtig god naturoplevelse. Shelterne er konstrueret med ekstra udstyr som hejse- og løftesele til at håndtere vores handicappede medborgere, så de kan overnatte ude i det fri.

Projektet er en del af Himmelbjergruten.

 

Projektafslutning på Himmelbjergruten - 2016

DN Skanderborg  deltog i mødet i Alling Beboerhus 2.11.2016. Der var repræsentanter fra mange organisationer og diverse foreninger, der havde været en del af projektet. Marianne Purup bød velkommen, og Bendt Nielsen gennemgik projektet, hvis spæde opstart ligger helt tilbage i 2007. Nu fejrede man så afslutningen på projektet her i 2016. Budgettet endte på ca. 3 millioner.
Der vil være en officiel indvielse i foråret 2017.